Astazi, vreau sa iti vorbesc despre iubire. Poate pentru ca inima mea este plina de iubire, recunostinta si entuziasm. Astazi vreau sa vorbesc despre momentul prezent si marturisesc ca este unul din subiectele mele preferate. Vezi tu, noi oamenii, de cele mai multe ori, traim fie in trecut fie in viitor. Ne conturam o identitate bazata pe povestile din trecut crezand ca fara el nu putem fi nimic. Trecutul a fost, si el, deasemenea s-a intamplat tot intr-un moment de Acum. 

Ideea este ca odata ce reusim sa ne eliberam de Trecut ne putem bucura de prezent, de noi si de tot ceea ce ne inconjoara.

Dar cum vom reusi acest lucru?

Iti voi spune un mic secret. Respira!! Da- Respira! Spune-i Da vietii respirand profund. Pare simplu, banal dar daca este simplu nu inseamna ca este usor. 

Secretul respiratiei ( inspiram profund pe nas, pana in abdomen si expiram lung) dainuie de mii de ani dar pentru ca este atat de simplu este si  ocolit.

Dar de ce este atat de important?

Ei bine, pentru ca respiratia reprezinta un proces care descrie viata complet, atunci cand inspiram, aducem in interior energiile din mediul inconjurator:ganduri, emotii, sentimente. Cand expiram, permitem acestora sa treaca, sa aduca in noi pacea interioara. Deci haide sa invatam sa respiram constient pentru a fi prezenti si pentru a simti cu adevarat viata. 

Respiratia inseamna acceptare. Inseamna sa spunem DA vietii, sa iubim dar mai presus decat orice sa ne iubim. 

Iata  două citate, despre respiratie  ale lui Thich Nhat Hanh, celebrul calugar Budist și activist pentru pace; el a apreciat,  in mod clar, beneficiile pozitive ale respiratiei constiente:

„Respiratia este podul care conecteaza Viata la Constiinta, care unește corpul tau cu gandurile tale.
  Ori de cate ori mintea ta devine ravasita utilizează respiratia ca modalitate a mintii de a prelua controlul, din nou.”

„Sentimentele vin si se duc ca norii intr-un cer vantos. Respiratia constientă este ancora.”

 

Surse:

Maria Timuc- Pasi catre tine insuti 

Kind regards

Manuela Vasiliu