Nov. 21, 2019

Paste cu sos de ciuperci( varianta de post)

O variantă ușoară, rapidă  și sănătoasă, pentru un prânz sau cină o constituie pastele cu sos de ciuperci. Pe lângă faptul că sosul este aromat, gustos dar și extrem de ușor de preparat, te asigur că ii vei cuceri pe toți cu această rețetă. 

Timpul de preparare- 20 minute

Ingrediente:

Pentru 4 porții:

500gr paste( eu am folosit spaghetti, dar merg foarte bine si taliagtelele sau pastele fusili)

2 conserve de ciuperci champignon( D'aucy)- 450 gr;

200 ml lapte vegetal cocos( dar se poate folosi orice tip de lapte vegetal- migdale, soia).

5 linguri de ulei de măsline

1 linguriță plină de nucșoară

1 legătură de pătrunjel proaspăt

1 vârf de condiment sumac( Sumac este un ingredient de bază al bucătariei arabe, al celei din Turcia, Grecia sau Liban, și are un gust acrişor, fructat, care devine uşor iute după ce îl ţii mai mult pe limbă)

 

Modul de preparare:😎

1. Fierbem pastele al dente pentru că pastele fierte al dente au indice glicemic mai mic, deci sunt de preferat faţă de cele ultra-gătite.Sunt fierte al dente dacă nu se lipesc şi dacă nu există o uşoară rezistenţă la mestecare sau când înţepăm cu furculiţa. O preparare prea scurtă, recunoscută printr-o urmă albă şi dură în interiorul pastei, o va lăsa crudă în interior, în timp ce o fierbere excesivă o va face moale, umedă şi greu digerabilă. 

Pentru a obţine paste al dente, sunt câțiva pași simpli de urmat:

- turnaţi apa necesară într-o cratiţă înaltă şi largă, puneţi-o pe foc şi aduceţi-o la punctul de fierbere; Regula de aur este 1, 10, 100. Adică  la 1 litru de apă şi 10 g de sare la 100 g de paste. Sarea se adaugă doar in momentul in care apa atinge punctul de fierbere.

-Adaugați pastele după ce sarea s-a dizolvat in apa fierbinte și mai lăsați sa fiarbă incă 5-8 minute.

- Pastele se scurg de apa fierbinte, se clătesc cu putină apa rece și  se amestecă cu 1 lingură de ulei de masline .

2. Intr-o tigaie aderenta, am turnat uleiul, laptele de cocos, ciupercile tocate marunt, și am amestecat până au inceput sa bolborosească. Am adăugat și condimentele și am mai lăsat pe foc, in timp ce amestecam pentru inca 2 minute. 

3. Compoziția am  mixat-o pe viteză mare in blender și am turnat-o apoi peste paste unde am presărat deasupra pătrunjel proaspăt. 

 Sosul a fost un deliciu la fel și pastele!!! 

 

Poftă bună!!!🤩

 

 sursă: https://www.academiabarilla.it